Bij graafwerken is dinsdagmiddag aan de werken voor de nieuwe brug over het Albertkanaal een elektriciteitskabel en een glasvezelkabel doorgetrokken. De elektriciteit in de buurt van Hoogbuul viel een half uurtje uit. De glasvezelkabel bleef onderbroken. Daardoor waren de verschillende diensten van het gemeentehuis zonder computerverbinding of telefoon. De diensten van het gemeentehuis gingen in de namiddag dicht. Dinsdagavond werd er nog druk gewerkt om alles tegen woensdagmorgen klaar te krijgen zodat alle diensten opnieuw normaal kunnen werken.

Wie vandaag op het gemeentehuis in Olen moet zijn kan best de website www.olen.be raadplegen om te kijken of een bepaalde dienst geopend is.

Update woensdagmorgen

Door een breuk in een glasvezelkabel kunnen de diensten in het gemeentehuis niet aan het werk. Het gemeentehuis is daarom vandaag uitzonderlijk gesloten. Daarnaast ligt ook alle telefoonverkeer van alle gemeentediensten plat.

Tot laat in de nacht werd er door technici van Fabricom en de ICT-dienst van de gemeente doorgewerkt om het euvel te herstellen. De diensten konden daardoor woensdagmorgen gewoon aan het werk gaan.